CENTRALNO GRIJANJE

grijanje-banner

Moderni sustavi centralnog grijanja danas pružaju veliki izbor izvedbe grijanja vaših domova. U ponudi vam nudimo gotovo sve opcije instalacije grijanja:

  • radijatorsko grijanje,
  • podno grijanje u kombinaciji sa zidnim grijanjem,
  • grijanja putem klimatizacijskih sustava ili
  • grijanja dobivena alternativnim izvorima energije (sunce, drvo-peleti, toplinske pumpe).

Koju vrstu grijanja izabrati?

Najraširenije radijatorsko grijanje nudi pregršt tipova radijatora i u kombinaciji sa modernim kotlovnicama i plinskim bojlerima dobivate odlične rezultate. Podno grijanje u kombinaciji sa zidnim grijanjem, koje zagrijavaju kondenzacijski plinski bojleri ili kotlovi, daju najveći komfor i uštedu u energiji. Nešto skuplje investicije su u grijanjima na alternativne izvore energije.

Pomoću solarnih kolektora (vakuumskih) dobivamo izvrsne rezultate za niskotemperaturne sisteme (podna grijanja).

Grijanja na kruta goriva kao što su peleti, dosta su raširena u kontinentalnim dijelovima i izvrsno su zamijenili kotlove na ulje. Za onoga tko se opredijeli za grijanje na kruta goriva, peleti su odličan izbor ekonomičnosti i ekologije.

Ne smijemo zaboraviti i spomenuti grijanje putem toplinskih pumpi. Toplinske pumpe su uređaji koji koriste toplinu iz okoline (zemlja, voda, zrak), te pomoću kompresije i ekspanzije proizvode vrući medij koji se prenosi prema grijaćim tijelima.

Za koju god se opciju odlučite, niste pogriješili, jer su sve kombinacije toliko usavršene da će vam sigurno donijeti zadovoljstvo u funkcionalnosti i ekonomičnosti. Svi sustavi se mogu i međusobno kombinirati, naravno opet prema zahtjevu investitora.