INSTALACIJE

Visoko kvalitetna instalacija, važan je dio svakog objekta. Bez obzira radi li se o instalacijama struje, vode ili grijanja, bez njih nema ugodnog doma i kvalitetnog življenja. Ukratko ćemo predstaviti materijale koje koristimo kod izrade raznih vrsta instalacija.

instal

Kada govorimo o vodovodnim instalacijama treba napomenuti kako je današnji tehnološki napredak u toj grani donio pregršt novih materijala koji nam omogućuju lakoću montaže i sigurnost u tlačnim ispitivanjima. Naša iskustva su pokazala kako su plastične cijevi (neovisno o proizvođaču) najzahvalnije u primjeni vodovodnih instalacija.

No ne smijemo zaboraviti na bakrene cijevi koje su neko vrijeme bile vodeće u montaži vodovodne instalacije, ali su učestala poskupljenja dovela do sve manje primjene bakra u tim instalacijama. Međutim, u sustavima centralnog grijanja, a posebno u solarnim sustavima upotreba bakrenih cijevi je vrlo važna. Bakar je jednostavan za obradu, ne stari, ali ga je potrebno kvalitetno izolirati jer je sklon ubrzanoj oksidaciji. Također, bakrena cijev kvalitetno podnosi česte promjene temperatura, ne skuplja kamenac na stijenkama i često se upotrebljava u kombinaciji sa plastičnim cijevima.

Ulaganje u instalacije predstavlja vrlo važnu stavku u planiranju Vašeg doma. Izaberite kvalitetne materijale i montažu prepustite stručnjaku.