SOLARNI SUSTAVI

Solarni sustavi predstavljaju najisplativije ulaganje u obnovljive izvore energije – solarna energija je besplatna te Vaša početna investicija danas znači velike uštede u budućnosti. Prvenstveno je odlično ekološko rješenje, a i ušteda u potrošnji energije je zajamčena.

Solarno-priprema-krov

Najisplativiji je sustav za zagrijavanje sanitarne vode. Na našem se tržištu nalazi nekoliko kvalitetnih renomiranih proizvođača opreme solarnih sustava. Svakako preporučujemo proizvode isprobane kvalitete te sa osiguranim servisnim mrežama.

Solarni sustavi sastoje se od nekoliko komponenata: solarni kolektori (pločasti ili vakuumski), spremnik tople sanitarne vode, solarna pumpna stanica i solarna automatika. Nešto skuplja investicija je solarni sustav za potporu centralnom grijanju.

Kvalitetniji rezultati i veća ušteda postiže se kod podnog ili zidnog grijanja gdje se zahtijeva niskotemperaturni režim rada. Kod takvog solarnog sustava preporučujemo vakuumske kolektore koji mogu apsorbirati sunčevu energiju u doba proljeća ili jeseni, pa čak i u doba zimskih sunčanih dana.

U solarnoj tehnici često imamo upite o načinu i funkcionalnosti takvih sustava. Slobodno nas kontaktirajte, dolazimo (besplatno) na vaš objekt i prezentirat ćemo vam sve o solarnim sustavima. Važno je napomenuti kako se takvi sustavi mogu ugraditi u gotove objekte te naravno i u one koji su tek u izgradnji.

Pogledajte radove u galeriji.